Hvem er vi:
Else-Marie har selvstændig virksomhed og Erling har valgt at stoppe på arbejdsmarkedet.
Vi har begge 2 i nogle år arbejdet med henholdsvis bestyrelsesarbejde og avlsudvalgsarbejde i Dansk Berner Sennen Klub,
men vi har prioriteret hundene højere end dette arbejde, så vi er begge stoppet med disse hverv.
Der er derfor altid nogen hjemme sammen med hundene, og lejlighedsvis og efter behov, har vi hjælp udefra til at passe vore hunde.
Familien består desuden af 2 voksne børn og 2 dejlige børnebørn.
Vi bor på en landbrugsejendom med 15 ha (150.000 m2) – så her er plads nok, - også udenfor til vore Bernere, - hvor de frit kan løbe rundt.
Samtidig grænser vore marker op til 450 ha. skov og plantage, en rigtig dejlig og flot natur, som giver vore Bernere rige tumle- og legemuligheder. Og hvad er kønnere end Bernere i naturen.
Samtlige bygninger på ejendommen er stille og roligt ved at blive omdannet udelukkende til gavn for vore Bernere, bl.a. kan nævnes swimmingpool og aktivitetsrum, og bygningsmassen er bla.a. øget med 365 m2, blot til gavn for vore hunde. Alle tiltag sker under hensyntagen til hundene, og meget på deres "præmisser".
Vi har begge taget Dansk Kennel Klub´s Opdrætteruddannelse, og som uddannet Dansk Kennel Klub opdrætter, bliver hele kennelen og de steder, hvor hundene opholder sig, synet og godkendt af Dansk Kennel Klub, og Dansk Kennel Klub kommer løbende på uanmeldte besøg og tilser både hundene, og de steder, hvor hundene opholder sig. Sidste nye tiltag er et overbygningskursus, "hundeholderud-dannelsen", - som Dansk Kennel Klub har tilpasset tidligere Opdrætteruddannelser.
Vores første Berner Sennen, - og den der lagde de første spæde kim af interesse for racen, - fik vi i 1972, da vi fik Rybjerg´s Chipo, og i 1975 fik vi Danetta's Fax.
Efter en del år, kun med hanhunde, fik vi i år 2000 de første tæver, Zalli og Berlena Amalie. Sidenhen er interessen for racen vokset til i dag at fylde det meste af vores liv og tilværelse, - og i takt med den voksende interesse, er Bernernes antal ligeledes vokset. Det er en interesse og levevis, som vi er fælles om, og vore Bernere giver os utrolig meget i hverdagen.
Alle vore hunde, uanset alder og antal, lever og ånder sammen med os, - de er hvor vi er, - og alle vore hvalpe bliver bogstavelig talt født dør om dør med vort soveværelse, - og der bliver de også under opvæksten, - og socialisering af hvalpene er et "must" for os.
Vi går meget op i sundheden på Bernerne, og dermed er avl helt naturligt en af vore store interesseområder, - og vi har hentet vort avlsmateriale i Danmark, Slovakiet, Tyskland og Frankrig, - og vil fortsat hente avlsmateriale der, hvor det er bedst, og som passer bedst muligt til vore hunde.
Vi deltager så vidt muligt i alle kurser og seminarer, om avl og sundhed på vore Bernere, såvel i Danmark som i udland, såfremt vi har muligheden for det, og eksempelvis har Erling været i Norge, hvor han deltog i et 2 dages seminar omkring Berneres og hundes sundhed generelt. Vi har ligeledes gennem de sidste 3 år, deltaget med 5 af vore hunde i et storstilet og meget spændende projekt på Den Kgl. Veterinære Landbohøjskole (er nu underlagt Københavns Universitet). Projektet har meget målrettet kørt på kræftforskning på Berner Sennen, - og forventes at blive fortsat fremover i en eller anden form.
Vores formål og ambitioner går ikke kun på ”blot” at lave hvalpe, - men at lave sunde og racetypiske hvalpe, - med det formål at hvalpene genetisk og eksteriørmæssigt skal være bedre end forældrene.
Vi vil meget gerne vise vore Bernere frem, og deltager bl.a. derfor i mange udstillinger i både Danmark og Udlandet.